Vertikalmarkis / Screénmarkis


”Väldigt bra solskydd, små eller inga utfall alls, bra produkt på gatu-/markplan. Finns många modeller från enklare varianter med linstyrning till kraftigare modeller med styrskenor.”

Behöver du ett solskydd som inte täcker alltför mycket utvändigt är en screenmarkis en lösning. De är smarta och stilrena lösningar för att skärma av från solen och monteras på utsidan av fönstret. De löper vertikalt längs utsidan av fasaden och kallas därför även för just vertikalmarkiser.

Screenmarkisen är en av de produkter som anses vara mest effektiv när det kommer till att hålla nere temperaturen inomhus. De tar hand om, nästan garanterat, 95% av värmestrålningen.

Det finns många anledningar till att en vertikal markis är ett bra alternativ till en vanlig markis eller rullgardin inomhus. Den stänger ute solljus och värme, skyddar mot direkt insyn samtidigt som den går att se ut igenom. En screenmarkis är mindre känslig för vind, vilket för den speciellt lämpad på höga höjder och vindutsatta ställen. Den går att styras med motor och kan seriekopplas.

Solskydd installerade utomhus reducerar solvärmen med upp till 85%

Solskydd installerade mellan glas reducerar solvärmen med upp till 50-85%

Solskydd installerade inomhus reducerar solvärmen med upp till 20-35%