Sidomarkis


”Skapar vind och insynsskydd på altanen, här kan man välja mellan klassisk markisväv eller en screénväv, för att få en genomsiktlighet och behålla utsikten.”

En sidomarkis är ett utmärkt komplement till ditt allmänna skydd mot sol, vind och insyn. Den hjälper dig att skärma av din balkong, terrass eller uteplats från sidan. Den fungerar likt en markis, men istället för att montera den vågrätt monteras den lodrätt. Ena ändan av markisen monteras i väggen medan andra sidan fäst i en fästanordning. Det finns modeller som kommer utformade med stolpar som kan monteras i golvet om du saknar någonstans att fästa den i. Den blir ungefär som en infällbar mjuk skärmvägg.

Den fungerar både som vindskydd, insynsskydd och solskydd när solen står lågt ner på himlen.

Framförallt är det ett bra och flexibelt insynsskydd. Vare sig du bor i en lägenhet med öppen balkong, har en uteplats, särskilt vid ett radhus, vill du gärna insynsskydda dig för att få en avslappnad och skyddad miljö. När du inte vill använda den är det bara att rulla in den i kassetten. Som vindskydd kan du använda den till en viss gräns. Blåser det mer än 10 m/s bör du fälla in den så att sidomarkisen inte skadas.

Solskydd installerade utomhus reducerar solvärmen med upp till 85%

Solskydd installerade mellan glas reducerar solvärmen med upp till 50-85%

Solskydd installerade inomhus reducerar solvärmen med upp till 20-35%