Terrassmarkis


”Skapar ett extra rum, dekorativ med rätt färg och modell, håller fukten borta, behåller värmen och vid rätt lutning ett skydd mot inte bara mot sol utan även lätt regn.”

En terrassmarkis har många fördelar. Den fungerar väldigt bra som solskydd och regnskydd för både dig, dina utemöbler och även ditt inomhusklimat. Ett utvändigt solskydd ger bäst effekt för det invändiga klimatet och kan leda bort upp mot 95% av värmen.

Terrassmarkisen fungerar också bra för att bevara värmen på altanen när kvällen kommer och förlänger därmed sommartillvaron på terrassen. Den ramar också in terrassen på ett fint sätt.

Det finns flera storlekar av terrassmarkiser och kommer i flera olika färger och mönster. Den kan vara antingen vev eller motorstyrd. De som är motorstyrda har generellt sätt längre livslängd än en vevstyrd markis.

Vid hård vind bör markisen rullas in för att markisväv och markisarmar inte ska riskera att skadas. Stagen brukar tåla vindstyrkor på upp till 10 m/sek. Det går också att installera sensor så att markisen blir väderstyrd, vilket kan vara rätt behändigt. Då styrs den automatiskt utifrån väder, beroende på solljus och hur mycket det blåser.

Solskydd installerade utomhus reducerar solvärmen med upp till 85%

Solskydd installerade mellan glas reducerar solvärmen med upp till 50-85%

Solskydd installerade inomhus reducerar solvärmen med upp till 20-35%