Rullgardin


”Passar från små till stora fönsterpartier, många modeller och storlekar, stort utbud av vävar, olika reglage alternativ, inredningsprodukt. Projektprodukt.”

Rullgardin, eller spolgardin som det kallas i branschen, är en vanlig lösning för solskydd och insynsskydd. Det finns ett stort urval av rullgardinsvävar att välja mellan beroende på vad för typ av rum och tekniska egenskaper.

Den vanliga rullgardinsväven är en vävd eller blank ute som stänger ute solen bra, men ändå släpper in en del ljus. Det är samtidigt ett bra insynsskydd. Utbudet är brett och de finns i både enfärgade och mönstrade vävar. Ett bra alternativ för mötesrum där det inte ska bli helt mörklagt.

Mörkläggningsgardiner påminner om den vanliga rullgardinsväven, men har en behandlad baksida som gör att väven är helt mörkläggande. Den här lösningen passar sovrum och vilorum för att stänga ute både solljus och insyn. De passar också till föreläsningssalar och mötesrum där en projektor eller liknande skall användas och där man reglera störande solljus för att kunna se presentationen på bästa sätt.

Screenväv är en väv som är framtagen för att skapa en behagligare inomhusmiljö. Den dämpar solljuset precis som den vanliga rullgardinsväven så att det går att arbeta vid datorn, men screenväven hindrar även att solen värmer upp lokalen. Det finns också screenvävar med aluminiumbaksida som hindrar uppvärmningen ytterligare.

Styr rullgardinen med fjäder, kulkedja eller motor

Fjäder är det klassiska sättet att hantera en rullgardin, vilket innebär att man drar i gardinen för att få den att rulla upp eller ned. Idag vill vi oftast ha mer kontroll över gardinen och använder istället kulkedja eller motor. Kulkedjan reglerar du rullgardinen manuellt, men kan enkelt och effektivt ställa rullgardinen i det läge som du vill ha den i.

Motoriserade rullgardiner kontrollerar du med en knapptryckning. Här kan du också sammankoppla flera rullgardiner för att mörklägga ett stort rum med många fönster på ett smidigt sätt.

Singel eller dubbel rullgardin

En singel rullgardin använder endast ett lager av väv. Den dubbla rullgardinen är mer flexibel då den använder två oberoende lager av väv. Den vanliga lösningen för den dubbel rullgardin är ett lager av mörkläggande väv och en screenväv som reglerar ljuset och solljusuppvärmningen men samtidigt låter er se ut.

Solskydd installerade utomhus reducerar solvärmen med upp till 85%

Solskydd installerade mellan glas reducerar solvärmen med upp till 50-85%

Solskydd installerade inomhus reducerar solvärmen med upp till 20-35%