Lamellgardin


”Passar till medel och stora fönsterpartier, finns i två lamellbredder 89/127 mm, kan göras med fördel till lutande fönster, justerbara lameller för ljusinsläpp.”

En Lamellgardin passar mycket bra till större glaspartier och är ofta populära på kontor. De börjar även användas i hemmiljö såsom inglasade balkonger och uterum.

Lamellgardiner är ett flexibelt solskydd med vertikala persienner som är placerade på en lamellskena med klämmor. Dragstången gör det enkelt att manövrera gardinen, men som också kan motoriseras. Alla Lameller kan vridas 90 grader fram och tillbaka för att reglera ljusinsläpp och insyn.

På grund av att du kan vinkla lamellerna har du möjlighet att släppa in mängder med ljus och samtidigt skydda mot insyn. De passar bra om dina fönster vetter ut direkt mot gatan eller om någon har direkt insyn från en annan fastighet.

Materialet kan vara screenväv, tyg, aluminium och plast. Allt beroende på vad som passar för dig och din inredning. De är enkla att hålla rena då de hänger vertikalt och därmed inte samlar lika mycket damm som en persienn med horisontell yta.

Har du ett fönster med en ovanlig storlek eller form är lamellgardiner ett bra alternativ då de kan anpassas efter fönstrets förutsättningar.

Solskydd installerade utomhus reducerar solvärmen med upp till 85%

Solskydd installerade mellan glas reducerar solvärmen med upp till 50-85%

Solskydd installerade inomhus reducerar solvärmen med upp till 20-35%