Det utvändiga solskyddens uppgift är att reducera sol instrålningen för att säkerställa ett bra inomhusklimat, minska byggnadens kylbehov.

Det utvändiga solskyddet bör inte användas som bländskydd då detta kommer minska möjligheten till att utnyttja sol instrålningen under vår och vintermånaderna.

Eventuella bländnings problem regleras istället med invändiga produkter.

Fönstermarkis


”Är ett väldigt bra solskydd, med stor fördel att automatisera, många modeller/storlekar, små byggmått”

Läs mer

Terrassmarkis


”Skapar ett extra rum, dekorativ med rätt färg och modell, håller fukten borta, behåller värmen och vid rätt lutning ett skydd mot inte bara mot sol utan även lätt regn.”

Läs mer

Vertikalmarkis / Screénmarkis

(Utvändig rullgardin)


Väldigt bra solskydd, små eller inga utfall alls, bra produkt på gatu-/markplan. Finns många modeller från enklare varianter med linstyrning till kraftigare modeller med styrskenor.

Läs mer

Zipscreen markis

(Utvändig rullgardin)


Väldigt bra solskydd (extremt vindtålig), små byggmått, bra produkt på gatu-/markplan. Väven har dragkedja i sidan, som löper i en profil som håller den på plats. Detta gör att markisen fungerar utmärkt i vindutsatta lägen.

Läs mer

Pergola/fristående markiser

(Utvändig rullgardin)


Bra produkter vid avsaknad av vägg eller för dålig höjd, skapar ett uterum som är mycket regn och vindtåligt. (Restaurang markis)

Sidomarkis


Skapar vind och insynsskydd på altanen, här kan man välja mellan klassisk markisväv eller en screénväv, för att få en genomsiktlighet och behålla utsikten.

Läs mer

Solskydd installerade utomhus reducerar solvärmen med upp till 85%

Solskydd installerade mellan glas reducerar solvärmen med upp till 50-85%

Solskydd installerade inomhus reducerar solvärmen med upp till 20-35%