Fönstermarkis


”Är ett väldigt bra solskydd, med stor fördel att automatisera, många modeller/storlekar, små byggmått”

Fönstermarkiser har använts sedan 70-talet för att skapa skugga och minska värmeinstrålning. När fönstermarkisen är i utfällt läge ser den till att hindra solstrålarna från att bleka dina golv, möbler och värme. Dessutom skyddar den mot värme och insyn.

Faktum är att utvändiga solskydd kan ta bort upp till 95% av värmeinstrålningen. Det gör att du får ett behagligare inomhusklimat och inte behöver använda andra metoder att kyla ner. Kan därmed innebära att du sparar el genom att inte behöva använda fläktar eller AC i lika stor utsträckning.

Livslängden på en markis beror på hur den tas hand om. Motoriserade markiser har generellt sätt en längre livslängd än de som sköts manuellt. Vi normalt användande är livslängden ca 20-25 år. En markisväv håller ungefär 10 år om den tas hand om väl.

Fönstermarkiser med kassettlåda skyddar markisduken mot väta och smuts när den är inrullad. Fönstermarkiser utan kassettlåda används när markisen monteras under takfoten eller när kassettlåda inte får plats. Oavsett vilken sort manövreras de på samma sätt; inifrån eller utifrån med band, med motor eller utifrån manuellt med vev. Den är lämplig för mindre till medelstora fönster.

Markisvävar finns det hundratals av i olika mönster och färger så du kommer kunna hitta en som passar just ditt hus och din smak.

Solskydd installerade utomhus reducerar solvärmen med upp till 85%

Solskydd installerade mellan glas reducerar solvärmen med upp till 50-85%

Solskydd installerade inomhus reducerar solvärmen med upp till 20-35%